l’Espera

Just abans de totes les festes vaig anar al Lliure de Gràcia a veure l’Espera, dirigida i adaptada per en Juan Carlos Martel. De fet vam anar a veure la Clara Segura. I amb una por: compartia escenari amb la Marta Marco. Les nostres pors es van veure confirmades, la Marco es passa l’obra cridant com una boja, passant-se els sentiments pel forro. Pel que fa a les nostres esperances, la Segura està molt bé, però no enlluerna. Al seu favor s’ha de dir que posava tota la carn a l’asador, però que les seves companyes de joc li ho posàven molt difícil.

El text original és obra de Remo Binosi, i el plantejament és captivador. L’autor obre una escletxa meravellosa per on el públic podem tafanejar en un ambient absolutament prohibit. Una pubilla adolescent veneciana, de molt bona família, reclosa en secret i en contra de la seva voluntat per amagar el seu embaraç il·lícit i vergonyós. I salvaguardar així les seves noces amb algun noble francès. Època: Renaixement. L’acompanyen en el seu captiveri la Dida -Isabel Rocatti, correctament plana- i una criada -la Segura- també embarassada, d’un clergue. Amb aquest esquema potser ja heu pogut endevinar que la filla d’en Lluís Marco era la prota. Sí, i efectivament ja no té edat.

Jo no havia vist mai actuar la Clara Segura en teatre, i possiblement les meves expectatives eren massa altes. El regust final era de desordre, interpretatiu, narratiu i visual. Faltàven caps per lligar, matissos que aclarir i pesantors que alleugerir. Es tracta d’una gran tragèdia, que com a tal s’ha d’anar enfosquint per arribar al final, però en algun punt la troca es va liar massa i es va precipitar una tempesta massa difícil de digerir. Em costa decidir si em va agradar o no, però sé que no em va entusiasmar.

Aquest any, més teatre.

Fins aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s