santiagocarrillo

“En Santiago Carrillo és un dels ParesDeLaConstitució?” “Però què era aquest senyor?” “Sí home, ja era molt gran, molt d’esquerres.” “Comunista?” “Ah! comunista de quan els comunistes; vale vale.” “No era aquell que feia cameos a 7vidas?” “Amb la Sole!!!” “Sí! Això, amb l’Amparo Baró, es diu! Això, això.”

Sí, era aquest:

http://es.wikipedia.org/wiki/Santiago_Carrillo

Doncs sí, ha mort Santiago Carrillo. I sí, ja fa un parell de setmanes.

I no, no va redactar la consti.

Tot i així és una de les figures imprescindibles de la Transició. La legalització del PCE, que ell dirigia, va significar el 1977 la senyal definitiva que espanya passava pàgina i es dirigia cap a una veritable Democràcia.

PCE=Partido Comunista de España

Avui en dia, el PCE és IU (rollo Mr Proper>>Don Limpio, renovar-se o morir diuen). Ja no són comunistes. Ara són d’esquerres i ecologistes. Però que ningú es confongui: no són ICV, encara que són amics. ICV, que abans era el PSUC.

A tenor dels resultats electorals els hi anava més bé sent comunistes, la veritat. Per il.lustrar-ho clarament: la UPyD de la Rosa Díez i en Toni Cantó té més diputats que IU.

Doncs bé, en Carrillo va ser comunista en un país capitalista, va ser demòcrata, es va haver d’empassar en JuanCarlos amb patates rosses; i mai va guanyar les eleccions. Això sí, treia més diputats que la AP d’en FragaIribarne eh! Pels nous: AP ara és PP, res a veure amb el diminutiu pepe per a Josep.

I això del comunisme? Un dia en parlem més tranquil.lament; però no puc parar de pensar un parell d’apunts:

APUNT 1: Clar, ara està molt passat de moda; però no fa tant era lo més alternatiu ser comunista. Vull dir que era cool, no?

APUNT 2: No us sembla que els únics comunistes que ens cauen bé són aquells que no van arribar a governar o que van desertar de la causa?

I ja hi tornem, però com que era republicà a mi em cau bé. Vull dir que per a mi era dels bons. Com que ningú s’ha preocupat de veritat de la Memòria Històrica doncs queden Bons i Dolents. I aquest era dels Bons.

Descansi en Pau.

Aclariments:

ICV=Iniciativa per Catalunya-Verds; PSUC=Partit Socialista Unificat de Catalunya; UPyD=Unión Progreso y Democracia, lo de Unión no té res a veure amb el UnaGrandeYLibre, res de res; AP=Alianza Popular; PP=Partido Popular, a veure com us ho diria perquè sapigueu qui són… ah, calla: són els d’en Vidal-Quadras! Eh que sí que ara ja us ve al cap?

Ai, que me n’oblidava: s’ha acabat s’estiu..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s