fragairibarne

Ha mort Manuel Fraga. Exministre franquista d’Informació, només les dictadures en tenen de ministres d’Informació. Exministre de Governació -Interior- amb Arias Navarro. Pare de la Constitució; la qual, però, va rebutjar en referèndum. Aglutinador de la dreta postfranquista en el partit que avui governa Espanya amb majoria absoluta. Sense renegar mai de la dictadura, ni ell ni el partit. Espècie de cacic postmodern en el seu país -Galícia-.

Els seus grans hits: reformar la llei de censura vigent des de 1938, per rentar-li la cara, no pas per derogar-la. Ser el responsable últim de la repressió reaccionària que exercí el govern durant els primers dies de la Transició. Banyar-se a prop d’una bomba atòmica. Fundar el Partit Popular, dreta intransigent que no condemna el règim de Franco. Dirigir Galícia com si fos la seva finca particular. La inacabable i econòmicament inassumible, a part de faraònica i absurda, ciutat de la cultura de Santiago de Compostela.

Llur intel·ligència, dedicació i vehemència no l’eximeixen de les seves responsabilitats. Ha mort al llit, com a home d’Estat; igual que el Generalísimo…

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s