qualsevol dia pot sortir el sol (segona part)

No estem en guerra. Nosaltres no estem en guerra. La diferència entre terrorisme i guerra és que dos no fan la guerra si un no vol. No tan lluny d’aquí, però, hi ha hagut un assassinat del que és difícil no alegrar-se. Suposo que és una malaltia de la nostra època aquesta mentalitat bèl.lica que accepta la violència com a defensa. Encara ens queda molt de camí per recórrer fins al veritable pacifisme.

Estem en contra de qualsevol tipus de violència, en contra dels exèrcits. Però acceptem morts i militars com a mal menor si la finalitat, l’objectiu, és acabar amb tipus com Gaddafi i amb els seus règims de terror.

Sí, sabent les contradiccions que comporta, no puc evitar veure la mort d’aquest dictador; de forma violenta, extrajudicial; com una bona notícia. Perquè a Libia sí que estan, o estaven, en guerra. Perquè és Gaddafi qui ha provocat aquesta guerra. Perquè a tots ens agrada que els esdeveniments posin a la gent al seu lloc. Com una espècie de Justícia divina. Per molt ateus que siguem. Quien siembra vientos recoje tempestades. Que plogui!

Crec que la principal reflexió que podem fer és que, encara que sembli impossible, les coses poden canviar en molt poc temps. Res, ni per suposat ningú, és etern; per horrible que sigui. Jo vaig néixer quan ETA portava molts anys matant i Gaddafi també. Degut a l’obstinació terrorista i a la poca voluntat dels governs espanyols per eliminar o comprendre els motius ideològics de la banda, jo i molts altres hem integrat el problema com a part del sistema. Espanya és una monarquia amb un problema de terrorisme. Però l’any 1985 encara existia l’URSS i per tant la guerra freda i Sadam Hussein estava ben viu. Espanya no havia entrat a la Unió Europea i a Xina encara es morien de gana, pràcticament. D’altra banda a Somàlia hi havia Pau.

Demà o qualsevol dia es pot acabar aquesta crisi, Palestina pot ser un Estat, Catalunya una República i Espanya una entrada en una enciclopèdia d’Història. Potser peco d’optimista quan dic que el Món avança cap a la Llibertat i el benestar, que els passos endavant són més i més grans que els passos enrere. Que aviat tornarà la primavera i que qualsevol dia pot sortir el Sol.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s