La Importància de ser Frank

La setmana passada vaig anar al Teatre Gaudí a veure aquesta comèdia d’Oscar Wilde. Una de les coses que vaig descobrir és que és l’única còmedia que va escriure Wilde al llarg de tota la seva vida. I tenint en poder de la meva ment aquesta informació sento la necessitat irreprimible de jutjar la peça des d’aquí. Porto tots aquests dies intentant triar una d’aquestes opcions:

Primera, sort que només en va escriure una de comèdia. Perquè òbviament no era lo seu.

Segona, els grans autors ho són encara que els treguis del seu “hàbitat” natural.

Finalment he decidit que les dues opinions no són necessàriament contradictòries. Wilde no escrivia comèdies i tot i així aquesta li va sortir molt bé; però no s’acosta ni por asomo a cap de les seves millors obres. L’obra té un rerefons de crítica social exquisit; revestit de superficialitat i aparent absurditat.

Jo m’ho vaig passar molt bé, però no em va agradar.

Com podeu comprovar no escric aquest post pels possibles futurs espectadors interessats sinó per ordenar les meves opinions contraposades.

L’obra és un tros de text, però quan un ha llegit al cartell “d’Oscar Wilde” es decepciona. Els secundaris es defensen de forma admirable. Parlo de la Montse Sagués i en Manel Solàs. Menció especial té a parer meu en Ferran Castells, qui fa dos papers: un secundari molt secundari i un protagonista secundari. I que en ambdós casos s’acosta a la grandesa.

Actuant al mateix escenari que els anteriors hi ha els protagonistes, entre ells el mateix director, l’Ivan Campillo. Amb la mà al cor: insuportables. Ni veritat, ni ritme; ni tan sols credibilitat.

L’escenografia és un pèl Heidi, tot i tenir sol.lucions interessants. El públic a quatre bandes és, en canvi, un gran encert.

Fins aquí.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s