Anita Coliflor

Hi ha un lloc preciós i relativament recòndid molt a prop de l’església del Pi. Es diu círcol Maldà i hi fan teatre. La sala és un antic saló senyorial amb sostres de sis metres com a mínim, rossetó, cornisa i mosaic d’escacs, amb una gran porta de fusta. El lloc és exquisit. L’obra que fèien diumenge també. Anita Coliflor.

No explicaré la sinopsi perquè la podeu trobar a internet. En canvi sí que vull subratllar els personatges. És increïble la humanitat d’uns personatges tan absurds posats en una situació encara més absurda. Set personatges absolutament oposats, tots ells portats al límit, compartint un espai. El perquè hi són no és massa important. Possiblement perquè necessitaven trobar-s’hi. Pur teatre. Relacions, emocions, caràcters.

A mi no em sona ni l’autor i director, Pablo Rosal; ni la majoria dels actors, però són tots esplèndids. No hi apareix cap companyia al tríptic. El text beu directament de Ñaque i Tot Esperant Godot, la novetat és que és una peça coral amb nou actors: els set personatges i dos “narradors” que no són visibles pels protagonistes però de quan en quan intervenen com si de titellaires es tractés.

Podríem debatre sobre quin dels Set ens ha arribat més, ens cau millor o està més aconseguit; o sobre si els narradors són realment necessaris, etc. Però per això l’haureu d’anar a veure.

Tot i que a mi l’estirada em va robar el cor…

Fins aquí.

Un pensament sobre “Anita Coliflor

 1. biennnn!!!per fi actualitzes el blog!!!comparteixo el cor robat per l’estirada!!!

  Si analitzes l’obra, el context, els narradors, els personatges i el text, des de fora, pots arribar a pensar que es una frikada mes, amb pretencions de profunditat.
  Però un cop ets allà,al menjador d’aquest pis,que com has dit és exquisit, no pots treure’t el somriure dels llavis.
  Sempre he anat a veure espectacles que m’han tret riures sobtats de tan en tan, però potser mai havia estat un riure tan constant i alhora contingut com el d’aquesta obra. No pots parar d’observar tots i cadascun dels personatges que junts fan una sàtira molt perfecte de com som.
  Be!!!m’alegro que t’hi hagis posat un altre cop!!

  La recomano al 100%

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s