inclòs motos en vorera

Proliferen com bolets urbans; un aquí, un altre allà, un parell més enllà… Em refereixo als cartells de “inclòs motos en vorera”, els que van just a sota dels rodons de prohibit estacionar. Formen part, crec, d’una política municipal que ja no sap a què dedicar-se, què canviar i a qui molestar. Agafem un carrer on no hi ha cap problema i ens dediquem a fer-lo tot nou reduïnt l’espai pels cotxes, fent immenses unes voreres que ja eren grans, hi posem un carril bici i si ens hi cap un tramvia, doncs també. D’això en volen dir la ciutat sostenible. I de cop vas a aparcar la moto on l’aparcaves sempre i et troves el cartellet. Quan hem decidit que en una ciutat amb tal dèficit de transports públics ens molesten els cotxes i les motos? Per què estem encaparrats en dificultar la movilitat a la gent? Vull recordar que els que conduïm també som ciutadans, amb drets i deures; i que molts estaríem encantats de circular amb vehicles elèctrics que no contaminin.

Es tracta de l’enèssima batalla absurda de l’Ajuntament. Sembla ser que a ca els socialistes no se’ls ocurreixen quins problemes pot tenir la ciutat. No se’ls passa pel cap que l’impacte del turisme massiu està desvirtuant-nos en part; que l’atur és exageradament inadmissible; que el transport públic és car, lent i n’hi ha poc; que no hi ha zones verdes que es puguin considerar com a tals; que la densitat de població és més pròpia de la Índia que d’Europa; o que la vida cultural de la ciutat es troba més propera a la de Saragossa que a la d’una gran metròpoli. Tots aquest problemes no hi són, no existeixen. Els que els veiem sóm una pessimistes que només volem criticar. Els problemes reals de la ciutat són: si els contenidors de bassura són monos; que els semàfors semblin futuristes; que a les voreres no hi hagi motos, que fa lleig; i que la gent vagi a peu i en bici, perquè ningú té pressa ni treballa aquí. I si algun esbojarrat vol anar (una mica) de pressa que agafi el tramvia.

I encara es pregunten perquè les enquestes no els són favorables. Jo diria que som molts els que no volem tenir un alcalde conservador que no sap ni parlar, però potser és l’única manera que sortim d’aquesta autocomplaença socialdemòcrata que arrosseguem des de les olimpiades, fa 19 anys. Només cal fixar-se en les banderoles que penjen de totes les faroles de la ciutat. Enlloc d’anunciar-s’hi empreses privades proporcionant un ingrés extra a les arques municipals, s’hi anuncia el mateix Ajuntament o qualsevol altra administració pública; i generalment publicitant exposicions que parlen sobre quant meravellosa és Barcelona. Només conec una ciutat que s’agradi tant a sí mateixa com nosaltres: París. Però jo diria que allà en tenen més motius…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s