Hello world!

Només vull començar amb una reflexió que se m’ha passat pel cap a propòsit del que jo qualificaria de notícia del mes (i potser de l’any)

Sembla ser que la revolució de Tunisia s’estén com una taca d’oli. Dimarts a Egipte i avui al Yemen (Iemen?). Si aquestes seqüeles es convertiran en marea i/o si aconseguiran desterrar algun altre fillde a l’Aràbia Saudita ja ho veurem. Si fos així definitivament parlariem de notícia de l’any. I potser ens començariem a oblidar de notícies absurdes com de si els grans banquers cobren un milió més o menys d’euros del nostre deute sobirà un dia abans o un dia després… No relaciono la nostra crisi particular de nou-rics amb les revoltes àrabs perquè sí. S’esgrimeixen com a revulsius dels aixecaments populars: la pobresa, la falta de llibertat i la corrupció. I l’elevat atur juvenil. Això ens hauria de sonar. Resulta que aquest elevat atur entre, posem, els menors de 30 anys és la gasolina que empeny els joves des de Mauritània fins al Yemen a protestar, cridar, immolar-se i enfrontar-se a la policia.

Espanya té un atur de gairebé el 20%. I un atur entre els menors de 25 de quasi el 40%. No estic proposant que ens llancem al carrer a tombar el nostre lliure i democràtic sistema. A mi, almenys, no m’hi trobareu. Només reflexiono; l’atur empeny els joves de Tunis i Egipte a demanar llibertat. I quan en llibertat i  democràcia estem en la mateixa situació de falta d’oportunitats i llocs de treball què hem de fer?

Probablement no sortim a tombar el règim perquè no coneixem alternativa millor a la democràcia. I possiblement no existeixi…

reflexions…

3 pensaments sobre “Hello world!

  1. M’encanta el tò reflexiu i sarcàstic dels teus posts.
    Continua desglossant la ingenuïtat urbana i humana…
    muakksss
    per cert..la foto es brutal!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s